Сьогодні готуємо огірки у власному соку, спробуйте приготувати пару баночок на пробу і ми впевнені, що наступного року ви вже приготуєте більше. Огірки виходять хрусткі і зберігаються до врожаю в прохолодному місці. Рецепти з 9% оцтом можете подивитися за цим посиланням https://ga.org.ua/skilki-ogirkiv-v-3-litrovij-banci/.
Давайте готувати
Для цього рецепту підійдуть будь-які огірки, що переросли, криві. Натираємо 1 кг огірків на великій тертці.
10-12 зубчиків часнику видавлюємо через прес або можна натерти на дрібній тертці.
Додаємо дві столові ложки солі з невеликою гіркою. Перемішуємо та заливка для огірків готова.
Огірки потрібно заздалегідь замочити на 2-3 години в холодній воді, якщо огірки щойно зірвані з грядки з грядки можна не замочувати. У огірків відрізаємо хвостики із двох сторін.
Пучок кропу крупно нарізаємо.
На дно чистої банки кладемо кріп, я завжди банки заздалегідь стерилізую. Кладемо натерті огірки із часником. Заповнюємо банку щільно огірками. Перекладаємо натертими огірками.
Викладаємо другим шаром невеликі огірочки. Зверху огірки мають бути прикриті огірковим соком.
Мені 1 кг натертих огірків вистачає на 2 літрові банки. Зверху кладемо лист хрону. Кришку змащуємо гірчицею, щоб огірки не покривалися пліснявою.
Закриваємо кришками банки і відразу ж прибираємо в холодне місце в холодильник або льох.
Через 3-4 дні огірки будуть малосольними, а за місяць вже солоними.
Зберігаються такі огірки до врожаю. Огірки виходять дуже ароматні та дуже хрусткі. Взимку з тертими огірками я варю розсольник.
Якщо ви ще так не робили, дуже рекомендую спробувати!
Інгредієнти на 2 банки по 1 л:
- Огірки – 600-800 г
- Кріп – пучок
- Аркуш хрону
Заливка:
- Огірки – 1 кг
- Часник – 10-12 зубчиків
- Сіль – 2 ст.л. з невеликою гіркою