Хрумкі огірки на зиму без оцту, окропу та стерилізації: огірки в огірках (стоять до наступного сезону)

Хрумкі огірки на зиму без оцту, окропу та стерилізації: огірки в огірках (стоять до наступного сезону) post thumbnail image

Сьогодні готуємо огірки у власному соку, спробуйте приготувати пару баночок на пробу і ми впевнені, що наступного року ви вже приготуєте більше. Огірки виходять хрусткі і зберігаються до врожаю в прохолодному місці. Рецепти з 9% оцтом можете подивитися за цим посиланням https://ga.org.ua/skilki-ogirkiv-v-3-litrovij-banci/.

Давайте готувати

Для цього рецепту підійдуть будь-які огірки, що переросли, криві. Натираємо 1 кг огірків на великій тертці.

10-12 зубчиків часнику видавлюємо через прес або можна натерти на дрібній тертці.

Додаємо дві столові ложки солі з невеликою гіркою. Перемішуємо та заливка для огірків готова.

Огірки потрібно заздалегідь замочити на 2-3 години в холодній воді, якщо огірки щойно зірвані з грядки з грядки можна не замочувати. У огірків відрізаємо хвостики із двох сторін.

Пучок кропу крупно нарізаємо.

Хрумкі огірки на зиму без оцту, окропу та стерилізації: огірки в огірках (стоять до наступного сезону)

На дно чистої банки кладемо кріп, я завжди банки заздалегідь стерилізую. Кладемо натерті огірки із часником. Заповнюємо банку щільно огірками. Перекладаємо натертими огірками.

Викладаємо другим шаром невеликі огірочки. Зверху огірки мають бути прикриті огірковим соком.

Мені 1 кг натертих огірків вистачає на 2 літрові банки. Зверху кладемо лист хрону. Кришку змащуємо гірчицею, щоб огірки не покривалися пліснявою.

Закриваємо кришками банки і відразу ж прибираємо в холодне місце в холодильник або льох.

Через 3-4 дні огірки будуть малосольними, а за місяць вже солоними.

Зберігаються такі огірки до врожаю. Огірки виходять дуже ароматні та дуже хрусткі. Взимку з тертими огірками я варю розсольник.

Якщо ви ще так не робили, дуже рекомендую спробувати!

Інгредієнти на 2 банки по 1 л:

  • Огірки – 600-800 г
  • Кріп – пучок
  • Аркуш хрону

Заливка:

  • Огірки – 1 кг
  • Часник – 10-12 зубчиків
  • Сіль – 2 ст.л. з невеликою гіркою

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Схожі статті

Рецепт – знахідка: беру рибу хек, рис і готую ситну вечерю з гарною подачеюРецепт – знахідка: беру рибу хек, рис і готую ситну вечерю з гарною подачею

Готувати ми будемо чудовий хек з різними приправами і томатами. Цей рецепт мене навчила приятелька, що довго живе в Іспанії. У цій спекотній країні такий рецепт дуже популярний, гадаю, він