Готувати ми будемо чудовий хек з різними приправами і томатами. Цей рецепт мене навчила приятелька, що довго живе в Іспанії. У цій спекотній країні такий рецепт дуже популярний, гадаю, він сподобається і Вам. Починайте!
Нам потрібно:
– хек, 2 шт.
– сіль 1/2 ч. л.
– цукор 1 ч.л.
– Молот. перець за смаком.
– Куркума, за смаком.
– оливк. олія 30 мл.
– Паприка 1 ч.л.
– Соєв. соус 50мл.
– Часник 2-3 зубч.
– Сік лимона та апельсина, небагато.
– селера, за смаком.
– цибуля 1 шт.
– Томати чері.
За допомогою кухонних ножиць позбавляємо рибу всього зайвого. Далі нарізаємо її на великі скибки. Далі ножем робимо глибокі надрізи на тушці хека.
Надрізи робляться з обох строн. Поміщаємо рибку в мішок. У миску всипаємо цукор, сіль. мелений перець. Також ми додамо куркуми, паприку, вливаємо оливкову олію. Також вливаємо соєвий соус. Видавлюємо часник.
Потім у маринад давимо сік із лимона, так само сік із апельсина. Настав час все перемішати ретельно. Цей маринад ми вливаємо у пакет до риби. Енергійно протрясаємо. Після цього хай хек “подумає” 20 хвилин.
Рубаємо селеру, нарізаємо цибулю півкільцями. Все це вирушає на дно рознесення. Розподіляємо по всій площі. Тим часом хек промаринувався, укладаємо його в рознесення поверх цибулі.
томатами чері прокладаємо рибку. Помідори надають рибі особливої пікантності. маринадом, що залишився, проливаємо все деко. Накриваємо пергаментним папером. Запікаємо 35 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів. Поки рибка дбає, відварюємо рис.
Рибка наспіла. Подавати її зрозуміло, необхідно з рисом, приємного апетиту, друзі!